نرخ صفر درصدی مالیات بر ارزش‌افزوده خدمات حمل‌ونقل ریلی

نشست مدیرعامل راه‌آهن با رئیس دیوان محاسبات کشور و بازدید از مرکز کنترل ترافیک مرکزی راه‌آهن مدیرعامل شرکت راه‌آهن گفت: حکم بند «ب» ماده ۵۲ قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر محاسبه مالیات بر ارزش‌افزوده خدمات حمل‌ونقل ریلی با نرخ صفر درصد به راه‌آهن رسید و از روز گذشته ابلاغ شد که بر اساس این حکم آنچه توسط شرکت‌های ریلی پرداخت شده است نیز مسترد می‌گردد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، عادل آذر رئیس دیوان محاسبات کشور در نشستی با سعید رسولی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت راه‌آهن، اعضای هیئت مدیره، معاونان و مدیران این شرکت راهکارهای تسهیل ضوابط و مقررات توسعه صنعت حمل‌ونقل ریلی کشور را بررسی کردند.

رسولی با اشاره به مزیت‌های صرفه‌جویی مصرف سوخت به نسبت یک‌هفتم حمل‌ونقل جاده‌ای در هر تن کیلومتر، تأثیر بر کاهش پایدار تلفات رانندگی و کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی در حومه کلان‌شهرها گفت: طبق آمار پلیس راهنمایی و رانندگی در سال ۹۷ حدود ۶۴۰ هزار خودرو از حومه به تهران و بالعکس تردد دارند که توسعه حمل‌ونقل ریلی در حومه کلان‌شهرها، می‌تواند نقش مؤثری در کاهش تلفات رانندگی و آلودگی‌های زیست‌محیطی ایفا کند.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن در ادامه بیان داشت: در راستای اهداف برنامه ششم توسعه مبنی بر دستیابی به سهم ۳۰ درصدی در حمل‌ونقل بار و ۲۰ درصدی در حمل‌ونقل مسافر از طریق راه‌آهن در حال تلاش برای بهره‌مندی از ظرفیت‌های قانونی و ثبت رکورد جدید با افزایش حجم جابجایی بار و مسافر هستیم.

رسولی یادآور شد: برای دست‌یابی به اعداد بزرگ ۳۰ و ۲۰ درصد در جابجایی بار و مسافر به کمک‌های نرم‌افزاری، سخت‌افزاری و بودجه نیاز است که البته مقدم بر بودجه، حمایت‌های قانونی و سیاست‌گذاری لازم قرار دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی، اتصال مراکز بار به شبکه ریلی را یکی دیگر از دستور کارهای شرکت راه‌آهن عنوان کرد و گفت: این‌طور به نظر می‌رسد که با توجه به ویژگی‌های حمل‌ونقل ریلی و تأثیر آن بر کاهش مصرف سوخت، آلودگی‌های زیست‌محیطی و کاهش تلفات ناشی از حوادث رانندگی، لزوم اتصال مراکز و کارخانه‌های تولیدکننده بارهای ریل پسند به شبکه ریلی از طریق خطوط آنتنی در پیوست‌های قانونی طرح‌های عمرانی و صنعتی دیده نشده است که در صورت الزام آن علاوه بر تحقق موارد مذکور، شاهد رونق حمل‌ونقل ریلی خواهیم بود.

وی افزود: در نظر گرفتن مشوق‌ها و معافیت‌ها برای کامیون‌های حامل کالاهای ترانزیتی ازجمله سوخت در صورت انتقال کالا به ایستگاه راه‌آهن و حمل تا بنادر جنوبی کشور از طریق حمل‌ونقل ریلی نیز می‌تواند به رونق ریل کمک کند.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن در ادامه بیان داشت: با توجه به سرمایه عظیمی که صرف ساخت و توسعه شبکه ریلی کشور شده است، به نظر می‌رسد که جهت‌گیری باید طوری باشد که تمامی بارها از طریق ریل حمل شود مگر اینکه شرکت راه‌آهن اعلام کند که در مسیری ظرفیت جابجایی از طریق حمل‌ونقل ریلی وجود ندارد.

گفتنی است، پیش از آغاز این نشست در شرکت راه‌آهن عادل آذر رئیس دیوان محاسبات کشور از مرکز کنترل ترافیک مرکزی راه‌آهن بازدید و در جریان نحوه سیر قطارهای مسافری و باری در خطوط ریلی کشور قرار گرفت.

 

مطالب رپورتاژ