مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان قم: ضرورت انعطاف در طراحی و احداث پایانه بار قم

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان قم می‌گوید این استان به دلیل موقعیت کریدوری محورهای ریلی و جاده‌ای، قابلیت تبدیل شدن به هاب حمل و نقل بین المللی را دارا است.

به گزارش سایت خبری صنعت حمل‌و‌نقل درسفر یک‌روزه مدیران‌کل دفاتر حمل‌ونقل کالا و امورسرمایه‌گذاری سازمان راهداری‌ و حمل‌ونقل جاده‌ای به قم، مشکلات و راهکارهای اجرایی طرح احداث پایانه بار قم مورد بررسی قرار گرفت .

در جلسه‌ای که به همین منظور ارزیابی و در محل اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان قم تشکیل شد، شهرکی، مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری و نظارت بر بهره‌برداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با تاکید بر ضرورت افق‌های بلندمدت برای طرح احداث پایانه بار در قم، گفت: باید تعریفی جامع و نگاهی منعطف بر پایه مدل مدیریتی معین( اعم از سرمایه‌گذاری و اجرا ) در احداث پایانه بار قم ، در دستور کار قرار گیرد.

وی تصریح کرد: بی تردید هرطرحی که در احداث پایانه بار قم لحاظ شود باید متناسب با دغدغه‌های استان باشد..

در ادامه این جلسه، دغاغله مدیرکل دفتر حمل ونقل کالا سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با یادآوری اینکه نگاه سازمان متبوع به سرمایه‌گذار(اعم از بخش خصوصی و غیر آن) دیدگاهی حمایتی است، خاطر نشان ساخت: احداث شهرک‌های حمل ونقل مبتنی بر داده‌های سنتی، در عصر حاضر، پاسخگوی نیازهای جامعه در  بخش حمل ونقل کالا نیست.

وی افزود: دیدگاه حمل و نقلی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ، احداث پایانه بار با رویکرد مبتنی بر فن آوری اطلاعات(I.T) است که باید این مهم درطراحی و اجرا اعمال شود.

در ادامه، مهندس کلهری مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان قم اظهار داشت: فارغ از هرگونه تعلقات خاطر استانی، باید اذعان کرد، قم قابلیت تبدیل به یک هاب حمل و نقل بین‌المللی را دارا است.

وی، دستیابی به این افق را با توجه به موقعیت ویژه استان و محورهای مواصلاتی آن( اعم از جاده ای و ریلی )، کریدور ارتباطی ۱۷ استان کشور بودن و میزان ورودی‌ کالا به آن(هفت برابر میانگین کشوری) امکان‌پذیر دانست.

شایان ذکر است پس از سال‌ها، طرح معطله احداث پایانه بار قم در زمینی به مساحت ۲۷ هکتار واقع در محور قدیم قم-تهران از نیمه دوم سال گذشته فعال وعملیات دیوارکشی آن انجام شد.

مطالب رپورتاژ