مدیرعامل سازمان بنادرودریانوردی:تا حد امکان از نیروهای متخصص داخلی در ناوگان دریایی کشور استفاده شود

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: اعتباری بالغ بر ۳۶۰۰ میلیارد تومان از محل منابع سازمان بنادر و دریانوردی به طرح تحول صنایع دریایی تزریق شد.

به گزارش سایت خبری ماهنامه صنعت حمل و نقل محمد راستاد در بیست و هفتمین همایش هماهنگی ارگان های دریایی کشور با شعار ” توسعه متوازن صنعت دریایی ضامن توسعه پایدار ” که با حضور جمعی از مدیران ارشد ارگان های دریایی و فعالان دریایی و بندری، برگزار شد، اظهار کرد: از تمامی اعضای جامعه دریایی و بندری تشکر می کنم که در راستای برگزاری این همایش در قالب جدید نهایت همکاری را داشتند و توانستیم پنل های تخصصی را به منظور ارزیابی دقیق از حوزه ها و مشکلات موجود برگزار کنیم.

وی با بیان اینکه اقدام بزرگی از سوی سازمان بنادر و دریانوردی در حوزه دریایی و در راستای سیاست های کلان کشور آغاز شده است، گفت: با توجه به اینکه شعار سال جاری مبنی بر رونق تولید بود بود و استفاده حداکثری از توان داخلی ابلاغ شده بود و در عین حال وزیر راه و شهرسازی بر استفاده حداکثری از توان داخلی تاکید داشتند، بنابراین طرح تحول دریایی از سوی وزرای دفاع و راه به امضا رسید.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی افزود: امروز اعلام می کنیم که طرح تحول صنایع دریایی برای تحول ناوگان عملیاتی سازمان بنادر و دریانوردی آغاز شده است و ۴۰ شناور با اعتبار ۲۴۰۰ میلیارد تومان در مرحله انعقاد قرارداد است و علاوه بر آن به صورت همزمان ۴۳ شناور به چهار شرکت کشتی سازی داخلی سپرده شده اند و ۱۴۰۰ میلیارد تومان نیز اعتبار نیز در این بخش درنظر گرفته شده است که جمعا حاکی از تزریق ۳۶۰۰ میلیارد تومانی از منابع سازمان بنادر و دریانوردی در حوزه صنایع دریایی است که میزان قابل توجهی است و امیدواریم بتوانیم تمامی مایحتاج بخش داخلی را از طریق توان داخلی تامین کنیم.

راستاد در ادامه با اشاره الزام استفاده از سوخت کم سولفور در سال ۲۰۲۰ میلادی، بیان کرد: در این زمینه بخشی از نیاز داخلی توسط پالایشگاه اراک تامین می شود اما نیاز کشور در این حوزه حدود ۱,۵ میلیون تن است که تولید فعلی کفاف لازم را نمی دهد؛ خوشبختانه در فاز اول توانسته ایم از مرحله بحران  عبور کنیم، اما نیازمند تولید بیشتر هستیم.

وی با تأکید بر اینکه باید ظرفیت ناوگان مسافری دریایی افزایش پیدا کند، گفت: نوسازی ناوگان مسافری مقوله ای است که باید مدنظر قرار گیرد.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به دیگر اقدام صورت گرفته از سوی این سازمان، اظهار کرد: در نیمه دوم سال ۱۳۹۹ بعد از گذشت ۴۵ سال، شاهد ورود ۲ فروند لایروب مکنده مخزن دار خواهیم بود که آخرین دستاورد این حوزه است و ظرفیت لایروبی بنادر ایران را ارتقاء خواهد داد.

راستاد به مالکان کشتی و شرکت های کشتیرانی توصیه کرد که به ایمنی دریانوردی و حفظ محیط زیست دریایی توجه جدی داشته باشند و علاوه بر این با توجه به شعار” ناوگان ایرانی و دریانورد ایرانی” به بهترین شکل استفاده کنند.

مطالب رپورتاژ